На Арабатці розбився парашутист

Київський парашутист постраждав на Херсонщині. Група любителів парашутного спорту вирішила виконати колективний стрибок над Сивашем біля відомого курорту Арабатська стрілка у районі села Щасливцево.

Для всіх приземлення пройшло нормально, за винятком 54-річного гостя зі столиці. Він потрапив у раптовий шквал, при падінні вдарився, та ще й потужний вітер протяг його по поверхні Сиваша. Товариші одразу ж викликали для нього машину "швидкої", і медики виявили у нього кататравму на додачу до черепно-мозкової травми, численних саден та забоїв.

Заступник головного лікаря обласного територіального Центру екстреної медичної допомоги Інеса Чамлай каже, що парашутиста доправили до районної лікарні у Генічеську. Там його шпиталізувати.

До речі, нещасні випадки під час стрибків із літака чи кайтсерфінгу (підйомі в небо на парашут, закріпленому на швидкісному катері або човні) стаються тут мало не щороку.

Адже вітри на Арабатці, з одного боку - якої Сиваш, а з - другого Азовське море, дуже непостійні, та й шторми зі шквалами трапляються часто. Тож ані синоптики, ані самі учасники ризикованих вправ точно "прорахувати" погоду не можуть.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон