На Херсонщині вогнеборці ліквідували пожежі сухої трави та очерету

18 травня о 06:48 на номер Служби порятунку «101» у смт Велика Лепетиха надійшло повідомлення від головного лісничого Великолепетиського лісгоспу про те, що поряд з 12 км траси Каховка – Камянка-Дніпровське горить суха трава на землях лісомисливського господарства.

На місце виїхали вогнеборці рятувального відомства. Пожежу їм вдалось ліквідувати о 8:00 на площі 0, 1га.

О 12:00 отримали повідомлення про пожежу на відкритій території рятувальники Корабельного району м. Херсон. У районі причалу №4 на лівому березі Дніпра окремими осередками палав очерет. До гасіння був задіяний пожежно-рятувальний підрозділ 14-ї ДПРЧ. Рятувальники до місця події дісталися катером.

Було зафіксовано кілька осередків горіння. Рятувальникам довелось переміщатися з одного осередку до іншого, застосовуючи для гасіння мотопомпу та підручні засоби. Локалізувати пожежу вдалось о 17:00, ліквідували о 22:40 на загальній площі 0, 2 га. У ході гасіння вогнеборці врятували 4 дачних будиночки.

Причина пожеж встановлюється.

З початку року в області сталось 275 пожеж в екосистемах на площі 67,3 га.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон