На Херсонщині «вивели із тіні» 48 мільйонів

Це зробили працівники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області спільно з УСБУ у Херсонській області. Створеними спільними мобільними слідчо-оперативними групами проведено ряд обшуків у місті Херсоні.

«Тіньовики» діяли доволі оперативно – у форматі виконання послуг «сьогодні на сьогодні» суб'єктам господарювання реального сектору економіки Херсонської, Миколаївської та інших областей.

Як тільки транзитні підприємства отримували кошти від суб'єктів господарювання України, того ж дня або протягом кількох днів, перераховували їх на підприємства звільнені від оподаткування податком на додану вартість, які теж, не менш оперативно, «конвертували» їх у готівку.

І ось результат: обіг коштів по рахунках ризикових підприємств у період 2015 - 2016 років склав понад 48 млн. гривень.


Ці факти розкрили працівники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області спільно з УСБУ у Херсонській області. Створеними спільними мобільними слідчо-оперативними групами проведено ряд обшуків у місті Херсоні. Накладено арешти на рахунки суб'єктів господарювання, задіяних у злочинних схемах.

У результаті проведених обшуків вилучено печатки СГД, які входили до складу «конвертаційного центру», готівкові грошові кошти, комп'ютерна техніка, ноутбуки, мобільні телефони, бухгалтерські документи та записи, чекові книжки та чеки на видачу готівки, банківські пластикові картки та інші ТМЦ.

На даний час встановлюються суб'єкти господарювання – користувачі послуг «конвертаційного» центру з метою визначення державному бюджету збитків. Слідчі дії тривають.

Прес-служба Головного управління ДФС
у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон