На курорті Херсонщини отруїлося одинадцять дітей

Масовим харчовим отруєнням закінчився відпочинок на чорноморському узбережжі Херсонщини для дітей з Київської області.

Кілька багатодітних родин з Фастова зняли помешкання у приватному пансіонаті біля села Приморське (Більшовик) Голопристанського району.

Все йшло чудово, аж раптом одинадцять хлопчиків та дівчат у віці від 8 до 14 років відчули себе зле. У них різко піднялася температура, почалася блювота та гострі болі у шлунку. Тож їх забрали до районної лікарні, де шістьох негайно шпиталізувати у стані середньої важкості. Причому медики достеменно не можуть зрозуміти, що саме стало причиною отруєння.

- Встановлено, що діти обідали у пансіонаті разом із батьками. Та по обіді влаштували собі "свято неслухняності" - купували у пляжних торговців усе, що заманеться, від варених креветок та кукурудзи до пиріжків. Хто їх продавав, у яких умовах готував - з'ясувати навряд чи можливо, - підсумовує лікар Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги Марина СОЛОМАХА.

Грубі порушення санітарних норм та правил гігієни вже не вперше призводять до спалахів небезпечних інфекцій на курортах краю. Позаторік, приміром, у селі Лазурному Скадовського району заражений гепатитом А бармен передав хворобу тринадцятьом студентам. А потім вона поширилася обласним центром і чотирма сусідніми районами - занедужало 160 осіб.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон