Херсонські вогнеборці за один день ліквідували 9 загорань сухої трави

Із настанням спекотної погоди на Херсонщині різко збільшилася кількість пожеж в екосистемах. Незважаючи на всі попередження, громадяни масово спалюють суху траву й сміття.За один тільки вихідний день, 3 липня, в області зареєстровано 9 таких випадків.

Найбільше довелось попрацювати вогнеборцям Каланчацького району, на території якого трапилось аж 3 займання.

Спершу о 15:14 на пункт зв'язку 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в селі Рибальче. Коли чергове відділення прибуло до населеного пункту, місцеві мешканці показали дорогу якою краще під'їхати до осередку горіння.

Гасіння вогнеборці здійснювали за допомогою подачі води та використання підручних засобів – хлопавок. Таким чином їм вдалось вчасно зупинити вогонь і не допустити його попадання на лісонасадження.

Повертаючись у розташування частини пожежні отримали нове повідомлення – горить сухостій на території Привільської сільської ради. Приборкавши і цю пожежу, відділення повернулося в частину о 18:30. І вже у ніч о 00:58 надійшло повідомлення про горіння очерету на площі 0,3 га.

Двічі на ліквідацію горіння сухої трави виїжджали вогнеборці Бериславського і Голопристанського районів, а також Корабельного району м. Херсон.

Найвірогідніше, що всі випадки займання стались через необережне поводження з вогнем невідомих осіб. ГУ ДСНС нагадує, що за несанкціоноване спалювання сухої рослинності громадяни несуть адміністративне покарання у вигляді штрафу.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон