По слідах трагедії на Херсонщині: Покарали рядового, а військове керівництво - осторонь?...

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок у справі загибелі шістьох бійців батальйону "Збруч" і засудив 26-річного рядового 30-ї протитанкової бригади (Житомир) Олексія Власюкадо трьох років позбавлення волі.

За пошкоджене військове майно він має відшкодувати батальйону та своїй бригаді майже 150 тисяч гривень. Його звинуватили у погрозі вбивством і необачному пошкодженні майна. Засуджений не визнає себе винним, каже, інцидент був вичерпаний до початку пожежі.

Нагадаємо, трагедія сталася неподалік села Червоний Чабан на Херсонщині у лютому минулого року. Військовослужбовців тернопільського батальйону "Збруч" розмістили у наметовому містечку на старій фермі. Звідти ще не встигли виїхати бійці житомирської бригади, які випивали. Тернопільці зробили їм зауваження, виник конфлікт, після чого Олексій Власюк нібито підпалив один з наметів.

Батьки загиблих незадоволені рішенням суду, адже ніхто з військового керівництва не відповів за загибель їхніх синів. Намети було встановлено з порушенням правил протипожежної безпеки, вхід одночасно слугував виходом, вікна загратовані, про план евакуації також ніхто не подбав.

На момент пожежі нікого з військового керівництва на місці не було. Бійці згоріли живцем. У них залишились діти. Крапку у цій справі ставити зарано, вважають родичі загиблих.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон