На ланах Херсонщини дедалі частіше "стигнуть" бійки та стрілянина

Конфлікти через майно та землю на Херсонщині дедалі частіше закінчуються стріляниною та знищенням цього майна.

У Новотроїцькому районі області двоє фермерів ніяк не могли поділити поле біля села Сергіївки. Один з них найняв охоронців, і виставив їх на варту біля спірної ділянки. А інший запросив «тітушок» аж із Запоріжжя.

Ті приїхали на поле та обстріляли варту, важко поранивши одного з місцевих жителів. «Тітушки» намагалися переховуватися у Генічеську, та правоохоронці розшукали їх там. Двох причетних до стрілянини та завдання тілесних ушкоджень уже затримали, повідомляють в Головному управлінні Національної поліції Херсонщини.

А під Новою Каховкою інший фермер також відстрілювався, обороняючи свою земельну ділянку. Сюди зайшло стадо корів, і їхній пастух відмовився навіть обговорювати питання про відшкодування збитків, хоч сам і недогледів. Розгніваний такою непоступливістю фермер у відповідь схопився за свою мисливську рушницю, і всадив у пастуха дробовий заряд. Із пораненням грудної клітки та черевної порожнини постраждалого шпиталізувати.

А в райцентрі Чаплинка на Херсонщині група працівників сільгосппідприємства з села Надеждівка заблокували місцеву прокуратуру, вимагаючи віддати їм документи фірми, вилучені згідно ухвали суду. Вони відмовлялися покинути службове приміщення навіть після закінчення робочого дня, і вийшли звідти тільки після важких і нервових перемовин із поліцією. Цей інцидент наразі вивчають обласна та Генеральна прокуратура України.

Аграрії кажуть: загострення більшості конфліктів можна було б уникнути, якби не млявість та корумпованість правоохоронних органів. Одне справедливе рішення суду, що вступило у законну силу, могло б покласти край безкінечному з'ясуванню стосунків. Та судова тяганина може тривати роками, а це аж ніяк не влаштовує користувачів угідь. Їм треба орати й сіяти, але сьогодні вкладеш гроші та сили у польові роботи, а завтра суд прийме рішення, що поле не твоє. І як тоді бути? От претенденти на господарства й обирають «силовий варіант» розв'язання проблем. А натомість отримують їх ще більше, ніж мали.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон