Нова Каховка постраждала від стихії

Повалені дерева і опори ліній електропередач, а також один спалений будинок у старій частині міста — підсумки стихії, яка обрушилася на Нову Каховку ввечері 27 липня.

— Найбільше постраждали Райське, Тополівка і сусідні села. Там багато високих тополь, які попадали і завалили лінії електропередач. Судячи з усього, тамтешнім жителям доведеться кілька днів провести без світла, оскільки деякі матеріали для відновлення енергопостачання треба привезти з Херсона
, — коментує перший заступник міського голови Нової Каховки Леонід Чурсинов. — У самому місті у вівторок вранці ми нарахували 12 дерев, які впали, хоча очевидно, що їх набагато більше.

Під час самої стихії половина міста залишилася без вуличного освітлення. Нині комунальні служби роблять все для ліквідації її наслідків.

Найбільший же резонанс мала пожежа, яка сталася у приватному нежитловому двоповерховому будинку на розі вулиць Карла Маркса і Першотравневої, що колись належав «Союздруку». Інформація про це надійшла до розташованої просто через дорогу рятувальної служби 101 о 23.40. Однак рятувати пожежним було нічого: старий, обкладений цеглою дерев'яний будинок згорів за лічені хвилини. «Попередня причина пожежі — потрапляння блискавки у будинок. Однак слідство ще має встановити, що там сталося, — зазначив Леонід Чурсинов. — На жаль, вогонь не шкодує старі споруди: 5 років тому згорів інший такий будинок по вул. Леніна».

За словами ж мешканців сусідніх будинків, блискавки після 20.00 припинилися. «Я виходив у двір близько 22.00 і нічого надзвичайного в тому будинку не помітив», — зазначив один із них. «Дуже підозріла пожежа, — почали активно обговорювати цю подію в соціальних мережах самі новокаховчани. — Відомо ж, що на місці цього будинку планували будівництво житлової багатоповерхівки. Звісно, можна й блискавку «покликати на допомогу», якщо потрібно без зайвих зусиль отримати такий ласий шматок землі в престижному районі міста».

Цікаво, що стихія не завдала лиха сусідній Каховці. «Думаю, це сталося лише завдяки тому, що у нас були вирізані та омолоджені усі старі дерева», — підкреслив каховський міський голова Олександр Карасевич.

За повідомленням Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Херсонській області, ввечері 27 липня від блискавки також постраждав дах будинку на вул. Південній у Високопіллі. Однак там пожежу вдалося дуже швидко ліквідувати зусиллями 16-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Олег БАТУРІН

"Новий День"

фото "Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон