Спостережливість дільничного з Херсонщини допомогла розкрити вбивство

Дільничний інспектор Великолепетиського РВ УМВС в Херсонській області розкрив вбивство жінки.
В області триває операція «Візит», тож у смт. Велика Лепетиха дільничний Віталій Мальцев щодня проводив подвірні обходи і спілкувався з місцевими жителями. Під час однієї з таких бесід люди розповіли міліціонеру, що давно не бачили в селі своєї 45-річної сусідки, повідомляє прес-служба СЗГ УМВС України в Херсонській області.

Жінка проживала разом зі співмешканцем, тому дільничний інспектор пішов за вказаною адресою. Він покликав господаря, розмова відбувалася на вулиці. На запитання дільничного, де знаходиться співмешканка чоловіка, той відповів, що жінка поїхала до сестри у Дніпропетровську область.

Ця інформація не переконала дільничного інспектора. Він розпитав усіх сусідів подружжя і вони стверджували, що жінка ніколи не їздила в гості до родичів і не розповідала про сестру. Дільничний інспектор міліції повернувся до подвір'я зниклої і попросив у господаря дозволу оглянути прилеглу території. Увагу міліціонера одразу ж привернув земляний насип біля городу.

Працівник міліції запитав, які земляні роботи виконував господар, якщо земля була промерзла. Чоловік нічого не відповів. Тоді дільничний взяв лопату і почав розкопувати насип. Через кілька хвилин він побачив жіночу руку. Після цього чоловік зізнався, що спочатку забив до смерті співмешканку, а потім закопав. Віталій Мальцев негайно зателефонував до чергової частини райвідділу і повідомив про кримінальне правопорушення, після чого на місце прибула слідчо-оперативна група.

Тіло жінки направили на судово-медичну експертизу. Згідно з її висновками, потерпіла померла від численних травм та великої крововтрати. 52-річний чоловік пояснив, що скоїв кримінальне правопорушення ще 7 лютого. Після чималої кількості випитого спиртного, у нього виник конфлікт зі співмешканкою і він її сильно побив. Коли ж зрозумів, що вона мертва, вирішив сховати тіло. Вночі він викопав яму біля городу і закопав жінку.

Після цього продовжив жити звичайним життям, а сусідам казав, що співмешканка поїхала до родичів. Сусіди подружжя характеризують чоловіка, яка непривітного і мовчазного. Він ніде не працював, ні з ким не спілкувався, зловживав спиртним і влаштовував скандали. Про загиблу відомо, що вона займалася сезонними заробітками, з сусідами теж не підтримувала дружніх стосунків. Взагалі, подружжя жило відлюдькувато.

Нині чоловіка заарештовано. Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон